Groente steak tartaar

Zo eet je automatisch genoeg groente die je nodig hebt om slank, mooi en fit te blijven. Om die binnen te krijgen hoef je nu met die kou niet de hele dag door rauwkost te knabbelen. Verwarmend eten is in de wintermaanden het beste om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Verstop die groene vitaminebommen in heerlijke hartverwarmende soep, hartige taart en groente steak tartaar. Vervang ook vlees steak tartaar door groente steak tartaar en blijf diervriendelijk. Natuurlijk mag je die groenten op smaak brengen met een beetje zuivel want daarvoor worden dieren niet geslacht. Probeer en prikkel al je zintuigen!
Servings 4
Ingrediënten
- 600 gr pastinaak
- 300 gr aardappelen
- 400 gr boerenkool
- 100 ml sojaroom
- 50 gr geraspte kaas
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Doe de gesneden boerenkool in een ruime pan, voeg er 100 ml gekookte water en zout toe.
- Laat de groente op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en meng de geraspte kaas erdoor.
- Bereid de pastinaakpuree volgens dit recept.
- Zet een ringvorm op het bord, verdeel eerst de witte puree, dan de boerenkool en maak op die manier laagjes.
- Is de tartaar klaar, haal de vorm weg, bewonder je creatie en eet lekker.