Groente- en erwtensoep
Welkom 2024, het jaar waarin planet-proof de voorkeur verdient. Trend 1 voor dit jaar is plant-based eiwitten in plaats van vlees- en vleesvervangers. Wat uit de grond groeit is gezond voor de planeet en barst van de goede kwaliteit eiwitten. En daarmee maak je op een simpele manier romige groente- en erwtensoep. Naast verschillende soorten groente zitten er gele spliterwten in deze soep. Deze erwten smaken hetzelfde als groene erwten alleen de kleur is zonnig. Het zijn de hartvriendelijke schatten van de moeder aarde die een positief effect op je lichaam hebben. Verrijk je lichaam met plantaardige producten en houd ziekten buiten de deur.
Porties 4
Ingrediënten
- 250 gr soepgroente
- 200 gr gele spliterwten
- 1 el gehakte gember
- 2 laurierblaadjes
- 2 el olie
- Zout/peper/kerriepoeder naar smaak
Instructies
- Spoel de gele spliterwten een paar keer en week ze een nachtje in ruim water.
- Spoel ze nog een paar keer en breng ze in 500 ml schoon water aan de kook. Voeg het zout, de gehakte gember en laurierblaadjes toe en kook in gesloten pan op laag vuur.
- Kook in een andere pan soepgroente met 400 ml water en zout op laag vuur met een deksel op de pan.
- Zijn de spliterwten en groenten gaar? Pureer beiden apart, bewaar wat gepureerde erwten voor versiering, meng resterende door de groenten en breng op smaak met peper en olie.
- Hou je van creatief bezig zijn dan kun je de soep versieren met erwtenpuree en kerriepoeder erover. Geniet en laat je creativiteit zien met de pure producten.