Groene vegan soep

Groene vegan soep

Ga je voor groen en gemak in gezonde stijl? Met deze groene vegan soep zit je dan helemaal goed. De kleur is prachtig en ingrediënten maken het voorgerecht geneeskrachtig. En langer dan een half uurtje heb je hiervoor niet nodig.
Lijkt het je echt leuk om deze Kerst een groen tintje te geven? Geweldig idee en het recept is supersimpel. Verras je tafelgenoten, geniet gezond en maak de wereld mooier. Gezellige feestdagen!
Gang Appetizer, Soep
Totale tijd 30 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr diepvriesvelderwtjes
  • 3-4 stengels bleekselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 2 cm gember
  • Zout en peper naar smaak
  • Handvol verse dille
  • 2 el olijfolie

Instructies

Maak eerst de geneeskrachtige bouillon:

  • Kook het water en voeg laurierblaadjes, tijm, peper, gember en zout toe.
  • Laat het ongeveer 15 minuten op laag vuur in gesloten pan koken.

Ga verder met de soep

  • Haal de laurierblaadjes uit de bouillon en schep doperwten erdoor.
  • Snijd een paar ster vormen van de bleekselderij en hak de rest in kleine stukjes. Schep de gehakte bleekselderij toe aan de doperwtenbouillon.
  • Leg een deksel op de pan, zet het vuur uit en laat het ongeveer 15 minuten staan. Niet meer koken anders verdwijnt groene kleur van de bleekselderij.
  • Pureer de inhoud, giet wat olijfolie erover en garneer de groene vegan soep met dille en bleekselderijsterretjes.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt