Groene roti

Geniet van gezonde groen en maak de wereld mooier! Groen voelt goed, laat de stress verdwijnen en daarmee maak jij jezelf en de wereld gezonder. Het kan op vele manieren: je kunt bewuster omgaan met de natuur, duurzame keuzes maken en de natuur bewonderen. Daarnaast kun je vaker genieten van een gezonde groene wereldgerecht. Duik in de vriendelijke vegetarische keuken, maak groene roti en laat je verleiden door de gezonde kleur en geur. Ook als je nooit een roti hebt gemaakt, lukt het met dit recept zeker. Probeer en prikkel al je zintuigen.
Ingrediënten
Voor 6 roti’s
- 225 gr rotimeel
- 50 gr verse spinazie
- +/- 50 ml water
- ½ tl zout
- 2 el ghee
Instructies
- Snijd de gewassen spinazie en schep deze in een kom, giet een scheut warm water erover en pureer deze met de staafmixer.
- Meng het meel met zout in een deegkom, voeg eerder gemaakte groene puree toe en maak een soepel deeg. Als het nodig is voeg je water toe, smeer een beetje ghee erover en kneed het deeg.
- Laat het deeg een half uurtje rusten. Verdeel het in 6 stukken en maak er ronde ballen van.
- Rol het balletje uit met behulp van droge meel tot een platbrood: roti.
- Bak de roti op een droge pan zoals je gewone roti bakt.
- Bestrijk ze met ghee en eet lekker met een groenteschotel, yoghurt of chutney. En die recepten staan ook op veelzijdigvega.nl.