Groene rijst

Groene rijst

Probeer de culinaire veelzijdigheid van werelds meest gegeten graansoort: rijst. Dit populairste graangewas hoef je niet altijd gewoon met curry en groenteschotel te eten. Je kunt er lekkerste, gezonde en prachtig uitziende schotels van maken. Op dit blog staan al lekkere recepten van nasi, paella, risotto, pilav, zonnige rijst, paarse rijst, rode rijst enzovoort. En deze keer krijg je een gratis recept van groene rijst gemaakt van maagvriendelijk bladkruid. Proef de geneeskrachtige groen, maak je rijst gezonder, eet lekker en verbeter jouw gezondheid.
Porties 4

Ingrediënten

  • 300 gr basmati rijst
  • 450 ml water + om te wassen
  • 40 gr koriander
  • Zout naar smaak
  • Sap van halve citroen (optioneel)
  • 1-2 el olie
  • Tomaten voor erbij

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of volgens dit simpele recept.
  • Snijd de gewassen korianderblaadjes en takjes. Voeg een scheut gekookte water erover en pureer ze fijn met de staafmixer.
  • Roer en meng deze groene massa door gekookte droge rijst.
  • Laat de groene rijst minimaal ½ uur in een gesloten pan rusten om de smaak en kleur in te trekken.
  • Versier het bordje met groene rijst als gras en snijd bloemen van tomaten. Eet lekker en verbeter jouw gezondheid.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt