Veelzijdig Vega

Groene kerstsoep

Kerstsoep

Oh denneboom, oh denneboom, wat ben je mooi groen.
Met je fraaie bladeren maak je ons blij in dit winterseizoen.
Dat deze Kerst anders is dan de vorige jaren weten we allemaal. Ook in lockdown kun je blij zijn en genieten van de kleinste dingen. De groene kleur van de dennenboom heeft meerdere associaties en het staat ook voor harmonie & gezondheid. Met dit groene voorgerecht wenst Veelzijdig Vega je een harmonieuze & gezonde Kerst.
Gang Appetizer, Soep
Porties 4

Ingrediënten

  • 250 gr diepvries spinazieblokjes
  • Bouillonblokjes
  • Een paar lepels ricotta kaas
  • 1 ui en 1 stukje gember
  • 1 el olie

Instructies

  • Doe de spinazieblokjes en bouillonblokjes in een soeppan, giet erover 300 ml gekookt water en laat de spinazie op laag vuur ongeveer 10-15 minuten garen.
  • Schil de ui en de gember, hak ze grof en fruit deze ingrediënten in een koekenpan. Schep ze in de soeppan door de spinazie en zet het vuur uit.
  • Pureer de groene kerstsoep met de staafmixer, voeg wat ricotta toe pureer nog even.
  • Schep klein beetje ricotta in een kleine kom, verdun deze met klein beetje melk.
  • Schenk de soep in soepborden, schep ½ lepel van de aangelengde ricotta in het midden en maak een ster behulp van een satéprikker.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt