Groene hummus

Groene hummus

Deze zomer meer doen met groen? Dat is een omgeving creëren waarin we veilig door kunnen. Gaan als het verkeerslicht op groen springt en landcode het toelaat. En wat voelt het toch heerlijk in de natuur of moestuin die ons veel lekkers geeft. Profiteer ervan, maak daarmee gezonde gerechten en ontspan.
Nu denk je misschien waarom we diepvriesdoperwten gebruiken voor dit recept van de groene hummus. Die bevroren parels zijn gezonder omdat ze meteen na de oogst de vriezer in gaan. Daarnaast zijn in Nederlandse supermarkten verse doperwten niet verkrijgbaar. De fabrikanten maken het ons te gemakkelijk. Wees ze dankbaar en ga voor gezonde groen.

Ingrediënten

Voor een bakje hummus van +/- 200 gram

  • 200 gr diepvriesdoperwten
  • Handvol verse groene kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Doe de diepvriesdoperwten in een steelpan en giet een flinke scheut warm water erover.
  • Verwarm ze op lage temperatuur, voeg zout, peper en fijn gesneden groene kruiden toe.
  • Haal ze van de warmtebron en pureer de inhoud.
  • Meng de olie en citroensap erdoor en laat het afkoelen.
  • Bewaar de afgekoelde groene hummus in de koelkast.
  • Gebruik deze verfrissende spread voor op brood, cracker of wrap enzovoort. Of serveer ze met gesneden komkommer, wortel en andere rauwkost.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt