GROENE CURRY THAI STIJL

Groene curry Thai stijl

Weet je wat het verschil is tussen Indiase en Thaise curry? Een Indiase curry kun je op een simpele manier met gedroogde kruidenmengsels uit je keukenkast maken. Voor een Thaise curry heb je verse en gedroogde ingrediënten nodig om zelf een kruidenpasta te maken. Gaeng is het Thaise woord voor curry en het betekent hartig gerecht verrijkt met een dik sausje. Ze kennen milde, pittige, zoet-zure, groene, gele en rode curry. Deze groene curry Thai stijl is gemaakt van groente- en specerijenpasta en gezonde bloemkool in mooie groene kleur.
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr groene bloemkool
  • 50 gr gewassen spinazieblaadjes
  • 1-2 rode pepers
  • 2 cm geschilde gember
  • 2 gepelde sjalotten
  • 2 el olie
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 1-2 el citroensap
  • 1 tl komijnzaadjes
  • Zout en chilipeper
  • +/- 300 ml warm water

Instructies

  • Maak een currypasta door de gember, sjalotten, rode peper, zout, komijnzaadjes en spinazie fijn te malen. Voeg citroensap & wat water toe en maak een fijne groene currypasta.
  • Snijd de groene bloemkool net als witte bloemkool vanaf de stamkant in grote stukken. Was de stukken goed, snijd ze dan in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Verwarm de olie en fruit de knoflook, voeg bloemkoolplakken toe en fruit deze mee. Giet warm water erover en laat de bloemkool ongeveer 10 minuten op laag vuur in gesloten pan stoven.
  • Meng de groene currypasta erdoor en laat de curry nog 5 minuten pruttelen. Breng de groene curry Thai stijl op smaak met verse rode peper en serveer met rijst naar keuze.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt