Groene chutney

Groene chutney

Heb jij na het eten brandend gevoel in de maag? Hoogst waarschijnlijk is je zuurtegraad te hoog en dat heeft niets met zuur eten te maken. Het kan zijn dat je vaak zuurvormende voeding zoals vlees, zuivel en geraffineerde producten eet. Probeer je eetpatroon aan te passen en ga voor groen in elk seizoen. De prachtig groene groente zoals bleekselderij gaat zuurvorming tegen. Deponeer die vitaminebom met een paar ingrediënten in de hakmolen en maak er een groene chutney van. Verras je smaakpapillen en geniet van groen.
Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas

Ingrediënten

  • 100 gr bleekselderij
  • 50 gr peterselie
  • 50 gr gekookte doperwten
  • 3 el citroensap
  • 2-3 el warm water
  • 1 kleine ui
  • Zout en chilipeper
  • 1-2 el honing

Instructies

  • Maak de bleekselderij en peterselie schoon, snijd en schep ze in de hakmolen.
  • Voeg de resterende ingrediënten toe en blend ze fijn.
  • Doe de groene chutney in een pot en zet in de koelkast.
  • Proef de koude groene chutney met lekkere snack, eet op brood of eet lekker op een cracker.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt