Green chutney

Green chutney

 

Nog een eenvoudig chutney recept! Eén muntchutney recept heb je al eerder op dit blog gelezen. Natuurlijk kun je een green chutney op verschillende manieren maken met kruiden die je lekker vindt. Hou je niet van koriander dan vervang je die door peterselie en gebruik je creativiteit.
Groene kruiden zoals munt en koriander zijn ontstekingsremmend, goed voor onze maag en rijk aan vitamines en mineralen. Tover ermee een green chutney in een handomdraai en waan jezelf in het chutney-land, India.

Ingrediënten

  • ½ bosje groene munt
  • ½ bosje koriander
  • 2 cm gember
  • 1 el suiker
  • ½ citroen
  • Zout en (chili)peper

Instructies

  • Spoel de munt- en korianderblaadjes goed, giet water in een bak, doe de blaadje erin, haal ze eruit. Herhaal dit een paar keer totdat ze goed schoon zijn.
  • Schil en snijd de gember & pers de citroen uit. Doe de munt en koriander blaadjes samen met het citroensap in een hakmolen. Voeg de suiker, het zout en peper toe en maal alles fijn en de green chutney is klaar om lekkere snacks ermee te dippen.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt