Munt chutney

Nog een eenvoudig chutney recept! Één muntchutney recept heb je al eerder op dit blog gelezen. Gemaakt met de heilzame kruiden munt en koriander smaakt deze chutney verrukkelijk bij hartige snacks. Beide kruiden zijn ontstekingsremmend, goed voor onze maag en zijn rijk aan vitamines en mineralen. Verwerk deze kruiden in koude gerechten of aan het einde van de bereiding om de smaak te versterken.

Ingrediënten

  • ½ bosje groene munt
  • ½ bosje koriander
  • 2 cm gember
  • 1 el suiker
  • ½ citroen
  • Zout en (chili)peper

Instructies

  • Spoel de munt- en korianderblaadjes goed, giet water in een bak, doe de blaadje erin, haal ze eruit. Herhaal dit een paar keer totdat ze goed schoon zijn.
  • Schil en snijd de gember & pers de citroen uit. Doe de munt en koriander blaadjes samen met het citroensap in een hakmolen. Voeg de suiker, het zout en peper toe en maal alles fijn en de green chutney is klaar om lekkere snacks ermee te dippen.

Leave a Comment