Goudheerlijke soep
Geef jouw Kerst een gouden tintje! En maak het je gemakkelijk door alvast de goudheerlijke soep in te vriezen. Volg dit simpele recept en tover jouw goddelijk voorgerecht, laat het goed afkoelen en zet in de vriezer tot het bijna Kerst is. Zet het 1 avond van tevoren in de koelkast en verwarm in een pan, niet in plastic bakje. Wat deze soep goudheerlijk maakt, zijn de duurzame knolgewassen van dichtbij die niet vervuild zijn door uitlaatgassen. Deze groenten barsten van gezonde stoffen en smaken verrukkelijk. En met die goudheerlijkheid ben je goed bezig voor jezelf, het milieu en de moeder natuur. Wat goed dat jij een betere wereld creëert!
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gr gele wortels
- 200 gr oranje wortels
- 2 cm gember
- Vega bouillonblokjes
- +/- 200 ml kokosmelk
- Gemengde zaden voor garnering
- ½ tl garam masala
Instructies
- Schrap de wortels en gember, was en snijd ze.
- Kook 750 ml water (in de waterkoker).
- Giet het water in de soeppan, voeg bouillonblokjes, de gember en wortelstukjes toe.
- Kook ze op laag vuur gaar met de deksel op de pan.
- Pureer de soep met kokosmelk erdoor. Breng de goudheerlijke soep op smaak met garam masala en garneer dit voorgerecht met gemengde zaden.