Goudheerlijke pudding

Goudheerlijke pudding

Eindig je kerstdiner met een goudheerlijke pudding zonder verstopt dierlijk product: gelatine. Met deze goudheerlijkheid geniet je van puur natuurlijk en je bent duurzaam bezig. Als iedereen zo gezond en duurzaam eet, is er ook een eerlijke verdeling van voedsel in de wereld.
Jouw pudding geef je een prachtige geleiachtige structuur met 100% plantaardige agar agar poeder. Die heeft nog betere bindkracht dan gelatine en je hebt er weinig voor nodig. Alleen bij zure ingrediënten gebruik je er iets meer van.
Lees hoe simpel het is om puur en duurzaam te genieten.
Gang Dessert

Ingrediënten

  • 1 grote blik ananasschijven in siroop
  • 1 theelepel agar agar
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ½ tl kardemompoeder, optioneel

Instructies

  • Spoel een mooi glazen/porseleinen schaal met koud water en leg daarin een plak ananas.
  • Snijd resterende plakken en schep ze in een steelpan.
  • Giet een scheut ananassap erover en pureer ze met de staafmixer.
  • Voeg kaneel en kardemompoeder toe en verwarm de inhoud.
  • Meng al roerend agar agar erdoor en kook de massa ongeveer 2 minuten.
  • Giet het mengsel in de schaal over de ananasplak en laat het afkoelen.
  • Zet een deksel over de afgekoelde pudding en laat 1 nachtje in de koelkast opstijven.
  • Maak de pudding voorzichtig los met een mes, leg een bord op de schaal, keer om en bewonder het resultaat.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt