Goudheerlijke pilav

Goudheerlijke pilav

Blijf gezegend door aardig te zijn voor alle wezens, geef tegelijkertijd jouw lichaam het beste. Zoals je op dit blog eerder hebt gelezen, heb ik deze Kerst supergezonde goudheerlijke inspiraties voor jou. De schitterende gouden kleur geeft zonnige glans aan deze donkerste tijd van het jaar. Ook vertegenwoordigt deze warme kleur rijkdom door de zegeningen van god.
Geniet gezond en laat deze goudheerlijke pilav boordevol gezonde stoffen jouw kerstgerecht zijn. Het is een inspiratie op wereldberoemde shahi pilav die vaak op bruiloften en gelegenheden geserveerd wordt. De feestmaaltijd kun je extra kleurtje geven met deze schotel en een fleurige salade erbij. Heb een gezegend Kerst!
Porties 4

Ingrediënten

  • 300 gr basmati rijst
  • 75 gr gemengde noten
  • 50 gr pinda’s
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 1 theezakje
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 2-3 el olie
  • Kardemom naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el Sinaasappel/citroensap

Instructies

  • Was de rijst totdat het spoelwater helder is. Giet er 250 ml schoon water in en laat de rijst ongeveer ½ uurtje inweken.
  • Snijd intussen de gedroogde abrikozen in repen. En zet 1 glas thee met 200 ml gekookte water die je voor deze goudheerlijke rijst nodig hebt.
  • Verwarm de olie, voeg laurierblaadjes, kaneel, kardemom, de rijst met het inweekwater en zojuist gezette thee toe.
  • Zet de deksel op de pan en laat de rijst met op laag vuur koken, meng de abrikozen en noten erdoor als de rijst bijna klaar is.
  • Geef dit feestgerecht extra smaak door het sap van sinaasappel of citroen erdoor te mengen.
  • Serveer deze goudheerlijke pilav met smakelijke groentecurry, salade en yoghurt naar keuze.

Notities

Je kunt dit recept ook een eigen draai aan geven door de rijst in een snelkookpan of op jouw manier te koken. Of maak de pilav met bulgur en voeg de noten en abrikozen als het graan bijna gaar is.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt