Goudheerlijke bitterballen
Creëer deze Koningsdag een goudheerlijke sfeer. Dat is feestelijk en met die heerlijkheid creëer jij een betere wereld die hard nodig is om deze planeet te redden. Zoals je wekelijks op het nieuws hoort, blijft de temperatuur op de aarde stijgen. Grotendeels komt het door vleesproductie- en consumptie. Red daarom onze prachtige planeet door vlees te minderen. Vervang de vlees-snack ofwel de traditionele bitterballen door dit soort goudheerlijke bitterballen. Behalve dat ze dier- en milieuvriendelijk zijn, smaken ze verrukkelijk en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. De vleesvervanger die hierin zit, groeit jammer genoeg niet dichtbij maar Fairtrade maakt het ons gemakkelijk. Probeer en proef puur met de bite van vlees.
Ingrediënten
Voor 20 bitterballen
- 1 blik jackfruit à 280 gr. uitlekgewicht
- 200 gr diepvries doperwten
- +/- 50 gr paneermeel
- Zout en kruiden naar smaak
- Zonnebloem- of koolzaadolie om te frituren
Instructies
- Spoel de jackfruit en laat het in een vergiet goed uitlekken.
- Pureer de ontdooide diepvriesdoperwten samen met jackfruit in de keukenmachine.
- Meng het paneermeel en de kruiden erdoor, verdeel het mengsel in 20 delen en schep wat paneermeel op een bord.
- Maak op een vochtige handpalm ronde ballen van en rol ze door extra paneermeel.
- Leg deze gepaneerde ballen een paar uur of de hele nacht in de koelkast.
- Frituur de ballen goudbruin in hete olie en eet lekker met mosterdsaus erbij.
- Vier deze Koningsdag met pure verrukkelijke en goudheerlijke bitterballen.