Glutenvrije vegan idli

Glutenvrije vegan idli

Mag je geen glutengranen en wil je vaak veelzijdige wereld op bord halen? Laat je hoofd niet hangen en concentreer op al dat lekkers wat jij wel mag. Er zijn genoeg opties om zelfs Indiase glutenvrije vegan idli te maken.
Deze hartige cakejes zijn een specialiteit van Zuid-India en tegenwoordig populair in veel landen. Je maakt ze zonder oven en kunt natuurlijke kleur geven zoals in dit recept. Of maak ze neutraal en serveer met lekkere curry of sausje. Lees gauw het simpele recept.
Gang Bijgerecht, Snack

Ingrediënten

  • 50 gr havermout
  • 50 gr kikkererwtenmeel
  • 2 el citroensap
  • 2 el olie
  • +/- 100 ml water
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl baksoda
  • Zout, chilipeper en groene kruiden naar smaak

Instructies

  • Meng de havermout en het kikkererwtenmeel met alle droge ingrediënten.
  • Bestrijk de bakvormen met olie en leg de stoompan met 1 glas water op de warme kookplaat.
  • Maak van droge ingrediënten een beslag met behulp van water en wat olie.
  • Meng het bakpoeder, de baksoda en citroensap door het beslag en spatel tot een luchtig cakebeslag.
  • Verdeel het beslag in bakvormen en stoom de glutenvrije vegan idli 12 tot 15 minuten. Tijd is afhankelijk van de diepte van bakvormen die jij gebruikt.
  • Laat deze hartige cakejes smaken met lekkere curry of sausje en waan jezelf in Zuid-India.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt