Zoete aardappel lasagne

Weet je dat je helemaal geen lasagnebladen nodig hebt om een heerlijke lasagne schotel te maken? En daarvoor hoef je ook geen glutenvrij dieet te volgen. Laat je inspireren door onweerstaanbare Veelzijdig Vega combinaties. Deze keer maken we op een simpele manier een lasagne met zoete aardappelen en bittere witlof. Geef je gezondheid een zetje met deze antioxidanten- en vezelrijke glutenvrije lasagne.
Keuken Italiaans
Porties 3

Ingrediënten

  • 500 gr zoete aardappelen
  • 500 gr witlof
  • 200 ml warme melk
  • +/- 250 ml kookroom
  • 1 el walnoten (fijngehakt)
  • 2 el olie
  • 2 el bloem
  • +/- 100 gr geraspte kaas
  • Basilicum voor de garnering

Instructies

  • Maak eerst een romige saus met witlof, roerbak daarvoor de witlof 2-3 minuten in 1 el olie op hoog vuur. Voeg bloem toe, zet het vuur laag, blijf roeren en schenk na een paar minuten warme melk in. Zet het vuur uit als de vocht gebonden is.
  • Voeg walnoten en de kookroom aan de witlof toe en breng het op smaak met het zout en de peper.
  • Verwarm de oven op 180 °C. Ondertussen kun je zoete aardappelen schillen, wassen en in dunne plakken snijden.
  • Bouw de lasagne door eerst romige witlofsaus en dan de zoete aardappelplakken in de ovenschaal te leggen. Herhaal dit proces een paar keer en bestrooi de schotel met geraspte kaas.
  • Bak de glutenvrije lasagne ongeveer 30 minuten op 180 °C in voorverwarmde oven. Garneer de lasagne met fijngesneden basilicum.

Leave a Comment

Recipe Rating