Veelzijdig Vega

Ghee, het gele goud

Ghee

Heb je lactose-allergie of wil je gewoon je darmgezondheid verbeteren? Maak dan je maaltijden met ghee. Ghee is de geklaarde boter, vrij van koemelkeiwitten en melksuikers. Het is verteerbaar voor een gevoelige maag, helpt bij veel voorkomende maagproblemen en zuivert je lichaam. Je kunt het voorverpakt kopen maar zelf maken is leuker, goedkoper en gemakkelijker. Ongeveer 1 kopje ghee maak je al in 10 minuten.
Keuken Indiaas

Ingrediënten

  • 250 gr ongezouten roomboter

Benodigdheden

  • Een steelpan met stevige bodem
  • Een fijne zeef
  • Glazen pot

Instructies

  • Verwarm de roomboter in een pan met stevige bodem op middelmatige vuur. Zet het vuur laag als de boter gesmolten is.
  • Laat het vloeistof zonder deksel koken tot het helder is. Eventueel schuim weghalen, zorg ervoor dat de inhoud niet bruin wordt.
  • Zet het vuur uit zodra het een transparante goudgele vloeistof is. De melkeiwitten blijven nu op de bodem van de pan.
  • Giet de warme ghee door een fijne metalen zeef in een schone glazen pot en laat deze afkoelen. Gebruik dit unieke vet om te wokken, lekkere curry of groenteschotel te maken of een roti te bestrijken.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt