Gezonde roze cake
Tover een leuke lach op lieve mam’s gezicht en beleef samen een mooie Moederdag. Verras haar zondag 14 mei met deze bijzondere gezonde roze cake. Behalve dat die prachtig uitziet, is deze cake ook makkelijk te maken. Je hebt er geen oven voor nodig, het prachtige kunstwerk is minder vet, minder zoet en daarmee goed voor haar lijn. Ben je al nieuwgierig geworden? Lees verder en probeer dit simpele recept van een gezonde roze cake. Het is een inspiratie op de wereldberoemde Indiase streetfood idli. Maak die kleurrijk en breng het op smaak met groente naar keuze en kijk het resultaat. Gezond snacken was nog nooit zo gemakkelijk.
Ingrediënten
- 100 gr griesmeel
- 1-2 el rode bietenpuree
- +/- 100 ml karnemelk
- 2 el olie + om te bestrijken
- 2 el amandelschaafsel
- 2 el suiker
- ½ tl zout
- ½ tl baksoda
- 1 el citroensap
Instructies
- Meng het griesmeel met karnemelk en laat dit ongeveer 20 minuten rusten.
- Bestrijk intussen een bakvorm van +/- 12 cm met olie en bestrooi amandelschaafsel erin.
- Voeg het zout, de bietenpuree en suiker aan het beslag toe.
- Verwarm een stoompan met 1 glas water.
- Meng de baksoda en citroensap door de cakemix, klop een minuutje tot het luchtig wordt. Schep het beslag in de ingevette bakvorm over het amandelschaafsel.
- Stoom de cake ongeveer 20 minuten. Laat het goed afkoelen, haal het kunstwerkje uit de vorm, snijd in stukken en serveer met lekker sausje of appelmoes.