Groentedip

Steeds meer jonge kinderen hoor je zeggen, “Mag ik een snoepje”, “Mag ik een koekje”. Zijn die zoete lekkernijen echt goed voor je kinderen? Het gevolg daarvan is dat ze druk, prikkelbaar en lusteloos worden. Geef ze gezonde tussendoortjes en laat ze in de keuken meehelpen. Samen maak je in een handomdraai deze verrukkelijke vitamines- en calciumrijke dipsaus. Ideaal om rauwkost- en bbq snacks te dippen.

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 3 el crispy mais
  • 3 el ricotta (roomkaas)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl oregano
  • Zout en zwarte peper

Instructies

  • Maak de paprika schoon, snijd deze in aantal stukken en gril ze ongeveer 5 minuten. Laat de paprikastukjes afkoelen.
  • Doe de paprikastukjes en crispy maiskorrels in een hakmolen en maak ze fijn. Voeg de ricotta, de kerriepoeder, het zout en peper toe en mix alles nog even.
  • Roer tenslotte oregano erdoorheen en dippen maar. Ga je barbecueën? Neem dan een bakje eigengemaakte dipsaus mee met lang gesneden komkommer, wortels, bleekselderij of ander rauwkost wat je ook lekker vindt.

Leave a Comment