Gezond koken met kinderen

Gezond koken met kinderen

Met één hand roze deeg kneden, dat deden de meiden van 5-12 jaar. Zoiets hadden ze nog nooit gemaakt en werkten als een pro in onze workshop van 18 augustus. “Er hing weer een gezellige sfeer”, zeiden de medewerkers van Grando. En deze keer was er een vakantieactiviteit “gezond koken met kinderen” in het prachtige Grando kookeiland.

Zelfgemaakt smaakt het lekkerst en dan eten de kinderen hun bordjes leeg. De eerste reactie van de jongste meisjes was ‘dat ken ik niet en lust ik niet’. Wat hadden ze even later toch plezier in de veelzijdige vegan keuken. En ze maakten Mexicaanse tortilla wraps en een hartvriendelijke spread. Trots op hun kunstwerkjes smulden en pakten ze gevulde wraps in. Die zelfgemaakte vegan pakketjes namen zij mee voor pap, mam en zusjes.

Had jouw kind zoiets ook graag gewild en kon op 18 augustus niet? Geen reden om te treuren want die recepten krijg je gratis om samen gezond te genieten.

Roze wrapRoze vegan wraps

Ingrediënten voor 8 wraps

  • 50 gr fijne maismeel
  • 150 gr tarwemeel
  • Ongeveer 100 ml gekookt water
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 1-2 el bietenpuree

Instructies

  1. Schep het maismeel in een glazen of metalen schaal.
  2. Giet het gekookte water erover en roer met een lepel.
  3. Meng in een andere schaal het droge tarwemeel met zout en bakpoeder.
  4. Doe beide meelmengsels bij elkaar, voeg de olie en beetje bij beetje bietenpuree toe.
  5. Mix, kneed en maak een soepel deeg. Laat het deeg een half uurtje rusten.
  6. Verdeel het deeg in 8 stukken, maak er ballen van en rol elk balletje uit met behulp van droge meel.
  7. Rol ze een voor een uit tot dunne wraps en bak beide kanten op een warme pan.
  8. Beleg de tortilla wraps met bonenvulling, groene hummus of spread naar keuze.

Hartvriendelijke spreadHartvriendelijke spread

Ingrediënten voor een bakje van +/- 200 gram

  • 100 gr gekookte kikkererwten
  • 100 gr diepvriesdoperwten
  • Handvol verse groene kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el limoen- of citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Doe de diepvriesdoperwten in een steelpan en giet een flinke scheut warm water erover.
  2. Verwarm ze op lage temperatuur, voeg zout, peper en fijngesneden groene kruiden toe.
  3. Haal ze van de warmtebron en pureer samen met de gekookte kikkererwten.
  4. Meng de olie en limoen- of citroensap erdoor en laat het afkoelen.
  5. Bewaar de afgekoelde vegan spread in de koelkast.
  6. Beleg deze verfrissende spread op brood, cracker of wrap. Of dip met gesneden komkommer, wortel en andere rauwkost.

    Veelzijdig VegaBedankt voor het lezen van dit Veelzijdig Vega blog ‘gezond koken met kinderen’. Vinden jouw kids ook koken leuk en koken jullie samen? Wat goed, dat is hun leervaardigheid verbeteren & samen genieten!

    Duik met kids de veelzijdige vegan keuken in en creëer een mooie wereld.
    Wij zijn benieuwd wat je van de roze vegan wraps & hartvriendelijke spread vindt.  

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt