Gevulde vegan paprika’s

Gevulde vega paprika
5 van 1 stem

Mis je de zalige zomer van de kleurrijke tulpen en word je moe van de grijze dagen? Kom op, laat je gevoelens niet afhangen van het weer en kleur je humeur op jouw manier.
Heb je al een idee om jouw humeur te kleuren of weet je echt niet hoe? Probeer dan het onderstaande recept van gevulde vegan paprika's. Eet lekker, bewonder de aantrekkelijke rood, geel en groen op je bord en maak jezelf blij. Geniet van die kleuren en geef winterdip geen kans.

Ingrediënten

  • 4 paprika’s
  • 500 gr aardappelen
  • 150 gr diepvries doperwten
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • Gember naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • Zout en chilipeper

Instructies

  • Haal de doperwten uit de vriezer en laat ze ontdooien.
  • Verwarm de oven op 180 graden celsius.
  • Was de paprika’s, snijd ze door midden en verwijder de zaadjes. Bestrijk de paprika’s met olie en zet ze in een ovenvaste schaal in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.

Maak intussen de vulling:

  • Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en dep ze droog.
  • Schil en snipper de ui, knoflook en gember. Fruit deze ingrediënten met het komijnzaad, voeg kurkumapoeder en gesneden tomaten toe.
  • Schep aardappelblokjes toe en roerbak ze enkele minuten. Giet erover een paar lepels warm water, sluit de deksel en laat de inhoud 6-7 minuten garen.
  • Meng ontdooide doperwten, zout en peper erdoor en vul de paprika’s hiermee.
  • Leg de kleurrijke ovenschotel nog 15 minuten in oven en geniet van je gezonde gevulde vegan paprika's.

2 thoughts on “Gevulde vegan paprika’s

  1. 5 sterren
    Dit is een leuk en gemakkelijk recept om te maken. Ons bezoek die mee at, was er enthousiast over. Bedankt voor het delen!

    1. Dank voor je reactie op gevulde vegan paprika’s, Marloes. Superleuk om te horen dat je bezoek ook die kleurrijk gerecht ook lekker vond.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt