GEVULDE TOMATEN

Gevulde tomaten

Weet je dat warme gevulde tomaten gezonder zijn dan tomaten verwerkt in een salade en plakjes op brood? Dat komt door het stofje lycopeen in die rode vruchtgroente. Dit krachtige antioxidant beschermt je lichaam tegen vele vormen van kanker. En lycopeen werkt beter als je verwarmde tomaten eet en in combinatie met plantaardige eiwitten helpt het extra goed. Maak eens gevulde tomaten volgens dit recept, geniet en boost gezondheid op een makkelijke manier.
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4

Ingrediënten

  • 4 grote tomaten
  • 150 gr rode linzen
  • 2 uien
  • 2 el olie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl garam masala
  • Zout en peper

Instructies

  • Was de linzen en laat ze 1 uurtje wellen in een water. Giet af en laat ze uitlekken.
  • Snijd ongeveer 1 cm kapje van de tomaten en hol ze uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees.
  • Fruit de ui, voeg de uitgelekte linzen + paprikapoeder toe en roerbak de linzen een paar minuten.
  • Voeg het vruchtvlees van tomaten toe, laat ze heel even garen met deksel op de pan en zet het vuur uit.
  • Breng de linzen op smaak met zout, peper en garam masala.
  • Verwarm de oven op 200 °C. Vul het linzenmengel in de tomaten en verwarm de tomaten ongeveer 15 minuten in de oven.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt