Veelzijdig Vega

Gevulde pompoen

Gevulde pompoen

Weet je wat je allemaal kunt doen met een prachtige pompoen? Altijd maar een soepje van maken, dat is toch een beetje saai en minder leuk van deze superfood. En het is ook nog moeilijk te snijden, fijn als je minder snijwerk hebt. Wat dacht je van een rijk gevulde pompoen? Met dit recept tover je op een makkelijke manier een feestelijk gerecht op tafel.

Ingrediënten

  • 1 ronde oranje pompoen
  • 150 gr gekookte linzen
  • 1 ui en een klein stukje gember
  • Olie om te fruiten en te bestrijken
  • 50 gr geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Maak de pompoen schoon, snijd er een kapje af en haal met een lepel alle pitjes eruit.
  • Leg de holle pompoen in een ovenschaal, bestrijk beide delen met olie en zet hem voor half uurtje in de voorverwarmde oven.
  • Laat de oranje held iets afkoelen. Snipper intussen de schoongemaakte ui en gember.
  • Haal met de lepel vruchtvlees uit de pompoen en snij het vruchtvlees in stukjes.
  • Fruit de ui, gember en meng deze ingrediënten met pompoenvruchtvlees, gekookte linzen en de geraspte kaas.
  • Doe de goedgevulde pompoenschaal in de voorverwarmde oven op 170 graden en laat de inhoud goed warm worden. Serveer de rijk gevulde pompoen met gebakken aardappelen of als bijgerecht.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt