GEVULDE CHAMPIGNONS

Gevulde champignons

Heb je deze vakantie in eigen land gevierd en verlang je naar paella proeven op Mallorca? Of heb je zin in een tapasavondje met simpele mediterrane gerechten? Organiseer dan een tapasetentje en bij verschillende tapasschalen op tafel mogen gevulde champignons niet ontbreken. Ook als je aan je lijn denkt, mag je er genoeg van eten want champignons zijn slankmakend. Daarnaast zijn ze rijk aan plantaardige eiwitten en voedingsvezels die je een voldaan gevoel geven. Deze vega variant is licht verteerbaar en verrukkelijk. Eet lekker in de mediterrane sferen.
Gang Appetizer, Bijgerecht
Keuken Mediterraan

Ingrediënten

  • 8 grote champignons
  • 1 ui en 1 of 2 teentjes knoflook naar smaak
  • 1 to maat
  • 1 el olie
  • +/- 50 gr geraspte kaas

Instructies

  • Maak de champignons schoon, hol 6 champignons en snijd de kapjes, de inhoud en 2 champignons in fijn.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snipper de ui, knoflook en tomaten.
  • Fruit de ui en knoflook, voeg tomaten en uitgeholde champignons toe en zet het vuur uit.
  • Breng de vulling op smaak met zout en peper.
  • Vul de champignons met deze vulling, bestrooi ze met geraspte kaas. Bak de gevulde champignons 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt