Gestoofde rode peren

Het is niet nodig om deze Kerst met de gebakken peren te zitten want feestelijke recepten helpen jou daarbij. Jij kunt kiezen uit gemakkelijke recepten en zonder te stressen een kleurrijk voor- en hoofdgerecht op tafel zetten. En het afsluiten van jouw kerstdiner doe je met de echte kerstklassieker: gestoofde rode peren. De goedkope stoofperen tover jij om in een verrukkelijk en feestelijk nagerecht. Die maak je één dag van tevoren, dan smaken ze extra aromatisch en het homemade nagerecht is op tijd klaar. Maak er een fijne Kerst van.
Porties 4
Ingrediënten
- 4 stoofperen
- 250 ml rode wijn
- 250 ml water
- 100 gr suiker
- Sap van halve citroen
- 1-2 kaneelstokjes
- 2 el maïzena
Instructies
- Meng de wijn, suiker, kaneel, het citroensap en water in een middelmatige pan en breng het aan de kook.
- Schil de peren, laat de steeltjes eraan zitten, snijd aan de onderkant een plakje en verwijder het klokhuis met de punt van een mesje.
- Leg de peren in het wijnmengsel, doe de deksel op de pan en stoof de peren ½ uur tot 45 minuten op laag vuur.
- Meng maïzena met een scheut koud water.
- Haal de gestoofde peren uit de pan en meng al roerend het maïzenapapje erdoor en verwarm de inhoud.
- Doe de peren erbij en laat ze enkele uren rusten zodat de kaneelsmaak goed intrekt. Zodra de inhoud afgekoeld is, kan de pan in de koelkast. Serveer de gestoofde rode peren op diepe dessert borden met wat sausje.
Notities
p.s. De rode wijn kun je vervangen door druiven of rode bessensap. In dat geval voeg je geen suiker toe aan het mengsel.