Gestoofde gele peren

Haal het zonnetje in huis! Heb jij ook genoeg van de grauwe winterse dagen? Stop met stressen, smul gestoofde gele peren en denk aan zomers genieten. De heerlijke warme dagen komen eraan want over 4 weken begint de meteorologische lente al. Genieten van het zonnige gevoel kan beginnen en helemaal zonder mondkapjes. Haal het zonnetje in huis met eigengemaakt verfrissende hapje van stoofperen. Wees er wel snel bij want het stoofperenseizoen is bijna voorbij.
Porties 4
Ingrediënten
- 4 stoofperen
- 250 ml witte wijn
- 250 ml water
- 100 gr suiker
- 2 tl kurkumapoeder
- Sap van halve citroen
- 3-4 kardemompeulen
- 2 el maïzena
Instructies
- Meng de wijn, suiker, het citroensap, kurkumapoeder en water in een middelgrote pan. Voeg kardemompeulen toe en breng het aan de kook.
- Schil de peren, laat de steeltjes eraan zitten, snijd aan de onderkant een plakje en verwijder het klokhuis met de punt van een mesje.
- Leg de peren in het wijnmengsel, doe de deksel op de pan en stoof de peren ongeveer 45 minuten op laag vuur.
- Meng maïzena met een scheut koud water.
- Haal de gestoofde peren uit de pan en meng al roerend het maïzenapapje erdoor en verwarm de inhoud.
- Doe de peren erbij en laat ze enkele uren rusten zodat de specerijensmaak goed intrekt. Zodra ze afgekoeld zijn, kan de pan in de koelkast. Eet de gestoofde gele peren en krijg het heerlijke zonnige gevoel.