Gembersaus
Behalve een prachtig kleurrijk seizoen, is de herfst ook een periode van snotneuzen en hoestbuien. Als we zoveel mogelijk natuurlijke voedingsmiddelen gebruiken, kunnen die klachten zelfs verdwijnen. Gember: een scherpe maar heilzame specerij beschermt ons lichaam tegen schadelijke stoffen. De appel, rozijnen en honing verzachten die scherpe smaak en maken deze gembersaus erg verrukkelijk.
Ingrediënten
- 50 gr gember
- 100 gr rozijnen
- 1 grote zoete appel
- 1 kopje water
- 2 tl appelazijn
- 2-3 el honing
- Zout en garam masala
Instructies
- Schil de gember en hak of rasp deze en breng het aan de kook met 1 kopje water en rozijnen.
- Schil en snijd intussen de appel en doe de appelstukjes erbij. Laat het geheel ongeveer 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes pruttelen.
- Maak het fijn met een staafmixer, voeg de appelazijn, het zout, garam masala en de honing naar smaak toe. Gebruik de saus als broodbeleg of als een smaakmaker bij lunch of diner.