Gele poori (tapas)

Ben jij klaar voor de stralende herfst? Skip in ieder geval geen vetten uit je menu. De temperatuurwisselingen en het winderige weer kunnen je huid dof en grauw maken. De goede vetten uit olie hydrateren zodat je huid niet uitdroogt. En die onmisbare vetzuren zitten in deze gele poori (tapas). Voed je huid goed met een lekker vet hapje op z’n tijd. Poori is een populair Indiaas gefrituurd broodje wat ze tijdens feestelijke gelegenheden eten. Originele poori is gemaakt van tarwemeel en hier is het recept van een zonnige crispy variant. Haal het zonnetje op je bord en proef exotische India.
Ingrediënten
- 100 gr kikkererwtenmeel
- 100 gr tarwemeel
- 2-3 el yoghurt
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl bakpoeder
- Zout en specerijen naar smaak
- 1 el zonnebloemolie voor het deeg + om te frituren
Instructies
- Meng het kikkererwtenmeel, tarwemeel, bakpoeder, kurkumapoeder, zout en de specerijen.
- Roer de yoghurt en 1 el olie erdoor.
- Voeg geleidelijk lauw water toe en maak een soepel deeg.
- Laat het deeg ongeveer een half uurtje rusten.
- Maak een grote bal van het deeg en rol het uit op een ingevette plank.
- Steek eruit ronde of andere leuke vormen en frituur ze.
- Druk een beetje aan en draai de poori om, zodat het een luchtig broodje wordt.
- Eet de gele poori (tapas) met groene chutney of een saus die je lekker vindt.