Eiercurry

Voorkom voorjaarsmoeheid door jezelf op te vrolijken. Kijk naar de gele narcissen, naar de stralende zon en schattige kuikens. Word je daar blij van of heb je nog steeds gebrek aan energie? Laat dan je creatieve kookkunstjes zien en maak een eiwitrijke gele curry. Behalve eiwitten bevat deze curry meerdere ingrediënten die je lichaam zuiveren en weerstand verhogen.
Porties 4

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 gr aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 el olie
  • 2 tl kurkuma
  • 1-2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el roomkaas
  • 1 el fijngehakte bieslook

Instructies

  • Kook de eieren hard (7 minuten nadat het water kookt). Laat ze met koud water schrikken en pel ze.
  • Schil de aardappelen & gember, pel de uien & knoflook. Hak de ui, knoflook en gember. Snijd aardappelen in kleine stukjes.
  • Verwarm de olie in een pan en fruit de uienmix 2-3 minuten samen met komijnzaadjes en laurierblaadjes. Doe de kurkuma, kerriepoeder en de gewassen blokjes aardappelen erbij en roerbak ze een paar minuten.
  • Giet er 300 ml gekookt water erover en doe de deksel op de pan. Laat de curry 15 minuten stoven en pureer daarna tot een sausje.
  • Meng de roomkaas erdoor en leg de gepelde hele eieren in de gele saus. Geniet en smul met de rijst, roti of naan.

2 Thoughts to “Gele curry”

  1. Suzanne

    Omdat ik nu veel thuis ben, heb ik meer tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Zoals deze gele curry. Goed te maken en erg smakelijk. Ik heb de curry met rijst geserveerd. Mijn huisgenoten vonden het lekker.

    1. Sangeeta

      Hallo Suzanne, Wat leuk dat je de gele curry hebt gemaakt en het gerecht in de smaak is gevallen. Dank voor je reactie en geniet van je kookunstjes.

Leave a Comment