Veelzijdig Vega

Gelatinevrije cheese cakes

Cheese cakes

Natuurlijk wil jij je kerstmaaltijd afsluiten met een lekker nagerecht. Dat kan een schitterende ijs, pudding of een prachtig uitziende taart zijn. En zijn die glanzende desserts wel vegetarisch? Eerlijk gezegd zijn er twijfelgevallen binnen vegetarische voeding. En we hebben te maken met vega instinkers. Daarom is het goed om je dessert zelf te maken dan weet je wat je eet. En Veelzijdig Vega geeft je een makkelijk recept van gelatinevrije cheese cakes. Prettige Kerst!
Gang Dessert
Porties 4

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 150 gr dadels
  • 4 el kokosrasp
  • 2 el roomboter

Voor de vulling

  • 80 gr cashewnoten
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 150 gr rode vruchten uit diepvries
  • Poedersuiker voor kaasvulling
  • Gewone suiker voor rode puree
  • 2 el maïzena

Instructies

  • Schenk de yoghurt in een zeef met een bakje eronder en laat de hele nacht afgedekt in de koelkast staan. Zo kan het vocht eruit lekken.
  • Doe de cashewnoten in een bakje, voeg water tot ze eronder staan en laat ze 1 nachtje inweken.
  • Verwarm de rode vruchten met 2-3 el suiker, roer de Maizena erdoor. Kook de massa 2-3 minuten, pureer en laat het even rusten.
  • Maal de dadels fijn met de kokosrasp en roomboter voor de bodem. En druk de massa in de ingevette mini bakvormen met transparante folie op je vinger.
  • Maal de ingeweekte cashewnoten. Klop de mascarpone met dikke (uitgelekte) yoghurt en poedersuiker een paar minuten. Roer de gemalen cashewnoten erdoor.
  • Doe de mascarponemix in een spuitzak, spuit het mengsel in de eerder gemaakte bodems. Verdeel de massa goed, versier ze daarna met rode vruchten puree en maak mini cheese cakes zoals je op de foto ziet.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt