Franse uiensoep
Weet jij waarom de Franse uiensoep anders is dan gewone uiensoep? Dit hartverwarmende troostgerecht barst van de rijke smaken. Met verse marktrestanten maakten ze die voedzame soep allereerst in Les Halles. Les Halles of de hallen van Parijs is een markt- en ontmoetingsplaats. De arbeiders, artiesten, verkopers enzovoort kwamen daar voor sociale contacten. Met z’n alles smulden zij het rijkelijke gerecht midden in de nacht. En het werd een nachtbrakerssoep om energie te krijgen voor de volgende werkdag. Hier is het recept van de vegetarische Franse uiensoep.
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gr uien
- 2 el olie
- 2 el tarwebloem
- Bouillonblokjes naar smaak
- 1 el suiker
- 1 kopje rode wijn
Instructies
- Pel de uien, was en snipper je ze zonder te huilen. Snijd ze niet helemaal door midden en verwijder eerst de wortel. (Veel zwavelverbindingen in het worteluiteinde zorgen voor tranende ogen).
- Fruit de uiensnippers 2-3 minuten in olie, voeg de bloem toe en roerbak nog enkele minuten.
- Giet de wijn & 2 kopjes water erover en voeg bouillonblokjes en suiker toe.
- Kook het geheel ongeveer 15 minuten in gesloten pan op laag vuur.
- Garneer de Franse uiensoep met kaasrasp en kazige stokbrood net als in het land van oorsprong.
- Verwarm jezelf op een makkelijke manier en geniet samen net als Fransen.