Veelzijdig Vega

Geniet volop van seizoensgroente en fruit

Wat fijn dat we in Nederland kunnen genieten van alle vier schitterende seizoenen. En die jaargetijden brengen ook duurzame seizoensgroenten en fruit met zich mee. Maak je een natuurwandeling dan zie je de seizoensgroente en fruit in de moestuinen. In de winkels is de groente van het seizoen vaak goedkoop en in de aanbieding. Dus geniet volop van seizoensgroente en fruit, blijf eten met de seizoenen en bespaar geld.

Wintergerechten

Brrr…. Een jaar in Nederland begint vaak met een waterkoude winter die veel energie van je vergt. De warmte van een energierijke soep en een krachtvoer stamppot kun je dan heel goed gebruiken. Benieuwd naar alle weldadige winter gerechten

 Lente
In de leuke lente krijgt je lichaam een energie boost door de veranderende natuur. De maaltijden mogen dan iets lichter en kleurrijker. Uiteraard wil je dan ook natuurlijke kleuren op je bord. Word vrolijk en haal de leuke lente in huis met lekkere lente gerechten.

 

ZomergerechtenDe zonnige zomer is zalig om in de tuin, het terras of op het strand te bewonderen van de aantrekkelijkste natuur. Dan is het fijn om zo’n gezond meeneemgerecht te maken en verfrissende en zonnige gerechten smaken dan het lekkerst. Lees de simpele recepten van de zonnige zomer gerechten


HerfstgerechtenNa de warmste periode komt de heerlijke herfst met kleurrijkste bladeren en boomvruchten. De natuur maakt zich klaar voor de koudste dagen van het jaar. Het is dan de tijd om op te fleuren met de geuren en kleuren in je keuken. Fleur je je humeur op met heerlijke herfstgerechten.

Eten met de seizoenen zorgt ervoor dat je automatisch veelzijdig eet. Zo bespaar je geld en levert een betere bijdrage aan het milieu. Wil je toch boerenkool en spruitjes in de zomer eten? Eet dan uit de diepvries omdat de diepvriesgroente en fruit direct na het oogsten de vriezer ingaan. En de bevroren groente/ fruit is net zo gezond als vers.

Blijf gezond en lever een betere bijdrage aan het milieu
door te  eten met de seizoenen