Veelzijdig Vega

Veelzijdig eten met de seizoenen

Wat fijn dat we in Nederland kunnen genieten van alle vier schitterende seizoenen. En die jaargetijden brengen duurzame seizoensgroenten en fruit met zich mee. Deze groenten/fruit liggen vaak vooraan in de supermarkt en vaak in de aanbieding. Dus geniet volop van seizoensgroente/fruit, blijf veelzijdig eten en bespaar geld. 

Wintergerechten

Brrr…. Een jaar in Nederland begint vaak met een waterkoude winter die veel energie van je vergt. De warmte van een energierijke soep en een krachtvoer stamppot kun je dan heel goed gebruiken. Benieuwd naar alle weldadige wintergerechten

 Lente
In de leuke lente krijgt je lichaam een energie-boost door de veranderende natuur. De maaltijden mogen dan iets lichter en kleurrijker. Uiteraard wil je dan ook gezonde lentekleuren op je bord. Word vrolijk, kook kleurrijk en haal de leuke lente in huis met lekkere lentegerechten.

ZomergerechtenDe zonnige zomer is zalig om op het terras of het strand te bewonderen van de aantrekkelijkste natuur. Het is dan superleuk om te genieten van gezonde tapas in de buitenlucht. Verwen je smaakpapillen met de zonnige zomergerechten


HerfstgerechtenNa de warmste periode komt de heerlijke herfst met schitterende kleuren in de natuur. De natuur maakt zich klaar voor de koudste dagen van het jaar. Het is de tijd om jezelf op te fleuren met de geuren en kleuren in je keuken. Fleur je je humeur op met heerlijke herfstgerechten.

Eten met de seizoenen zorgt ervoor dat je automatisch veelzijdig eet. Je bespaart geld en levert een betere bijdrage aan het milieu. Wil je toch de boerenkool, bessen en spruitjes in de zomer eten? Eet dan uit de diepvries omdat de diepvriesgroente- en fruit direct na het oogsten de vriezer ingaan. En de bevroren groente/ fruit is net zo gezond als vers.

Eet met de seizoenen en creëer een gezonde wereldEten met de seizoenen