Eiwitrijke pannenkoeken zonder ei

Wil jij de wreedheid van eierindustrie besparen of skip je eieren om andere redenen? Jij bent veel te goed voor de wereld en dat werkt ook in eigen voordeel. De eiwitten afkomstig van planten zijn namelijk een gezondheidsbooster. Bijvoorbeeld het meel van kikkererwten barst van hoogwaardige proteïnen. Geloof het of niet, in 100 gr kikkererwtenmeel zitten 22 gr eiwitten terwijl in 100 gr eieren maar 13 gr proteïnen. Dus de harteloze wreedheid is nergens voor nodig. Probeer het simpele recept van eiwitrijke pannenkoeken zonder ei. Eet lekker en geef een kiplekker leven aan schattige kippen.
Ingrediënten
- Voor +/- 15 pannenkoeken
- 200 gr kikkererwtenmeel
- 100 gr verse groene kruiden
- 150 ml yoghurt
- Ongeveer 400 ml lauw water
- 1 tl bakpoeder
- Zout, peper en kruiden naar smaak
- Een paar lepels olie om te bakken
Instructies
- Meng het bakpoeder, zout, peper en kruiden door het kikkererwtenmeel. Voeg geleidelijk water toe en maak een pannenkoekenbeslag. Snijd gewassen groene kruiden en schep ze erdoor. Laat het beslag ongeveer 15 minuten rusten.
- Bestrijk een pannenkoekenpan met olie, verwarm deze en verdeel wat beslag erin. Draai de pannenkoek om als deze aan de bovenkant droog is.
- Bak op dezelfde manier aan de andere kant en meer pannenkoeken tot het beslag op is. Geniet van deze eiwitrijke pannenkoek zonder ei met spread of saus naar keuze.
- Geen zin in hartige pannenkoeken? Dan zijn deze goudheerlijke no-egg pannenkoeken echt iets voor jou.