Veelzijdig Vega
Lasagne

Eiwitrijke lasagne

4 van 1 stem

Weet je dat de wereldberoemde Italiaanse lasagne afgeleid is van het Griekse woord “Laganon”? Het betekent een plat deeg en de Grieken maakten daarvan een brood of pizza. De lasagne die we nu kennen is in de middeleeuwen ontstaan. Inmiddels zijn er veel varianten van deze pastasoort en je kunt het op vele manieren bereiden. Deze eiwitrijke lasagne eten is een ontzettend goede manier om je darmen gezond te houden.

Ingrediënten

  • 200 gr gele spliterwten
  • 250 gr tomatenblokjes
  • 2 rode paprika’s
  • 125 gr lasagnebladen
  • 2 cm gember (fijngehakt)
  • 2 Basilicumblaadjes voor garnering
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 tl kurkuma
  • Zout en peper

Instructies

  • Spoel de spliterwten in een ruime zeef onder stromend water. Week ze in voor 4 tot 5 uur, gooi het inweek water weg en breng ze met 750 ml schoon water aan de kook.
  • Voeg de kurkuma, de gember en het zout toe en laat ze zachtjes koken. Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
  • Schep de paprikastukjes erbij als de erwten bijna gaar zijn. Zet na vijf minuten het vuur uit, voeg de tomatenblokjes en de peper toe.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en begin met het bouwen van de lasagne.
  • Schep eerst een laag linzen- groentemix in de ovenschaal. Leg daarop de lasagnebladen en herhaal dit een paar keer. Eindig met een laagje saus en bestrooi de geraspte kaas erover. Bak de lasagne 25-30 minuten, garneer het gele gerecht met groene basilicumblaadjes en serveer het met een lekkere salade.

2 thoughts on “Eiwitrijke lasagne

    1. Dank je wel Iris. Fijn om te horen dat de lasagne erg lekker smaakte. Binnenkort krijg je nog meer wereldrecepten op dit blog. Blijf Veelzijdig Vega volgen.
      Met warmhartige groet, Sangeeta

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt