Eiwitrijk eenpansgerecht

Eiwitrijk eenpansgerecht

Zo simpel is het om een puur eiwitrijk eenpansgerecht op bord te zetten. Combineer peulvruchten met granen en je hebt alle aminozuren die het lichaam nodig heeft. De gele spliterwten of linzen met rijst of granen zijn een perfecte proteïne bron. Dat maakt deze maaltijd volwaardig je bent ook nog dier- en natuurvriendelijk.
Dit soort comfortfood heet khichdi die Indiërs vaak in de wintermaanden eten. Deze combinatie is verwarmend, voedzaam en genezend, zeggen ze in Ayurveda, de wetenschap van het leven. Probeer, ervaar, voed je lichaam goed en genees jezelf zonder medicijnen.
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gram rijst naar keuze
  • 200 gram gele spliterwten
  • 3-4 el olie
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 2-3 laurierblaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Was de spliterwten en week ze minimaal een uur in genoeg water. Spoel ze nog een paar keer en giet af.
  • Verwarm de olie in een pan met stevige bodem en fruit de komijnzaadjes en laurierblaadjes.
  • Schep de linzen erbij en zet het vuur laag.
  • Was de rijst, meng door de linzen en giet 600 ml water erover.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe en zet de deksel op pan.
  • Laat het geheel op laag vuur gaar worden, roer met een vork.
  • Bestrijk een schaal met olie, schep er wat van dit eiwitrijke eenpansgerecht in, druk goed met een lepel. En keer om op je dinerbord, ziet er toch feestelijk uit.
  • Neem voor vitamines en antioxidanten verrukkelijk salade erbij en je hebt een volwaardige vegan maaltijd.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt