Eier- en glutenvrije wafels
Skip jij eieren uit je menu om de wreedheid in de eierindustrie te besparen? En eet je ook geen glutengranen, dat kan juist in je gezondheidsvoordelen werken. Want pure producten van de moeder aarde zijn beter en rijk aan hoogwaardige eiwitten. In 100 gram kikkererwtenmeel zitten 22 gram eiwitten terwijl in dezelfde hoeveelheid eieren maar 13 gram proteïne. De dierlijke eiwitten zijn ook niet nodig om gezond te blijven. Bepaal zelf welke natuurlijke ingrediënten je omtovert in een verrukkelijk gerecht. Geniet ene dag van een no-egg glutenvrije tortilla en andere keer van eier- en glutenvrije wafels. Wees trots op je creativiteit & diervriendelijkheid.
Ingrediënten
Voor 10 wafels
- 100 gr kikkererwtenmeel
- +/- 150 gr karnemelk
- 3 el olie + om te bestrijken
- 1 tl bakpoeder
- Zout/peper en kruiden naar smaak
Instructies
- Verwarm de wafelijzer en bestrijk met olie.
- Meng de droge ingrediënten door elkaar.
- Voeg de olie en geleidelijk karnemelk toe aan de droge ingrediënten.
- Maak een klontvrij luchtig beslag.
- Giet een schepje beslag in de hete wafelijzer.
- Doe de wafelijzer dicht en wacht tot er geen stoom komt.
- Open de wafelijzer voorzichtig na 5 minuten.
- Zie het prachtige resultaat en smul de wafels met heerlijk sausje.