Ei-bieslooksalade

Ei-bieslooksalade

Verstop eieren, haal paashaas binnen en proef de echte paaskleur met deze ei-bieslooksalade. Eieren verstoppen met Pasen als symbool van vruchtbaarheid, is een oeroude Germaanse traditie. De boeren van onze oosterburen hoopten op een goede oogst door eieren in akkers te verstoppen. Sindsdien zijn eieren echte paassymboliek en onmisbaar tijdens een paasbrunch. Het gaat hier om eiwitrijke eieren en geen chocolade-eieren die je kunt verstoppen in een zonnige salade. Kom in paasstemming, proef de gele kleur van dit seizoen en maak een blij begin.
Porties 4

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 200 gr gekookte aardappelen
  • Handvol bieslook
  • 150 gr dikke yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Zo kook je eieren hard op deze energiezuinige manier:

  • Leg ze in een pan, giet koud water totdat ze +/- 2 cm eronder zitten. Kook ze 5 minuten nadat het water goed begint te koken.
  • Zet het vuur uit en laat de eieren nog 5 minuten in gesloten pan.
  • Haal ze eruit en laat ze met koud water schrikken.

Zo maak je zonnige salade:

  • Pel de eieren, bewaar 2 voor garnering en snijd de rest in kleine stukjes. Snijd aardappelen en bieslook ook.
  • Meng de yoghurt, olie, kurkuma, kerriepoeder, zout en peper in een saladekom.
  • Schep de eieren, aardappelen en bieslook erdoor en meng alles door elkaar.
  • Garneer de salade met slablaadjes, wortels, eieren enzovoort en geniet samen.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt