Een blij begin

Een blij begin

Wat is een betere manier om het nieuwe seizoen te starten dan met alle kleuren van de regenboog? Die prachtige tinten roepen een bepaald gevoel op en brengen een boodschap over. In één van de meest diverse landen ter wereld weten ze het precies. Weet jij om welk land het gaat? Ongetwijfeld is het indrukwekkende India waar ze ieder jaar een blij begin van de lente maken.

Kleurenfeest: Holi

Hoogstwaarschijnlijk heb je de beelden van gekleurde/dansende mensen rond deze periode in India gezien. Dan spelen ze met kleurtjes en vieren het grote hindoefeest: Holi. Ze gooien kleurenpoeders en/of gekleurd water op familie, vrienden en onbekenden op straat. Het is geen goed idee om op die dagen je mooiste feest-outfit te dragen. Kans is groot dat je anders regenboogkleuren spetters erover krijgt. 

Vergeven en verenigen

Het kleurenfeest wordt ook liefdesfeest genoemd omdat Indiërs op die dag elkaar vergeven en verenigen. Uit liefde stoeien ze samen en knoeien met kleurtjes. Aan het einde van de dag spoelen ze die kleuren weg, tonen respect voor elkaar en maken een nieuw begin. Natuurlijk is Holi ook verbonden met vele legenden toch is liefde voor elkaar de echte boodschap van dit voorjaarsfeest.

Aankondiging op de lente

Het kleurenfeest: Holi valt altijd in de maand maart en het staat voor het afwerpen van de winterse somberheid. Afscheid nemen van de koude dagen die de meesten met warme kleding en zonder verwarming moeten doorstaan. Tegelijkertijd is het kleurenfestival is een aankondiging op de lente waarin alles groeit en bloeit. Hindoes maken op die dag een blij begin van de lente want ze zijn alvast dankbaar voor een goede oogst.

Genezende werking

Felle synthetische kleurpoeders zijn tegenwoordig de pijlers van het hindoeïstische Holi-festival. Evenwel was het vroeger anders en ze maakten gezonde kleurstoffen van bloemen en planten. Door bloemetjes, blaadjes en smaakmakers in water te koken krijg je gezonde kleurstoffen. Weet je dat iedere kleur een genezende werking heeft in de Indiase wetenschap van het leven?

  • De zonnige geel wordt vereerd als het opperbeste medicijn.
  • De hartverwarmende rood activeert de bloedsomloop
  • Groen is rustgevend en zorgt voor snelle herstel na ziekte.
  • De prachtige paars staat voor spiritualiteit en ontspanning.
  • Rijk aan antioxidanten is oranje immuunsysteem-stimulerend.
  • De sprookjesachtige roze kleur geeft vrouwelijke energie en kracht.

Kleurrijke smaakmakers

Werelds genieten en gezondheid verbeteren was nog nooit zo simpel. Je hoeft nu niet ver weg reizen om een blij begin van het voorjaar te maken. Holi thaliDe aangename lente vieren doe je in eigen huis met de kleurrijke smaakmakers uit de Indiase keuken. Daar vind je veelzijdige schotels zoals deze: gemaakt van spinazie, wortels, rode kool, tomaten, kurkuma, rode biet enzovoort.

Haal het vrolijke voorjaarsgevoel in huis en boost jouw gezondheid. Maak een blij begin van de lente met de natuurlijke Veelzijdig Vega kleuren en geuren. Neem contact op met mij als je vragen hebt.

Een blij begin


Bronnen:

Holifestival.org.
Sensationalcolor.com
Timesofindia

2 gedachten over “Een blij begin

  1. Interesting blog about the festival of colors. Colors are indeed beautiful & make us happy and healthy. Cheers to a happy start of the spring season!

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt