Edamame bonencurry

Wil jij je energiek voelen ook als je minder calorieën eet? Dat is supersimpel: voeg edamame of andere groene eiwitten aan je maaltijden toe. En combineer ze altijd met granen die je lekker vindt. Dan krijg je alle alfa-aminozuren ofwel energieboosters binnen die je nodig hebt.
Skip nooit koolhydraten van het menu en haal minstens 40% van totale calorieën daaruit. Kook ene dag een feestelijk eenpans- eiwitrijkgerecht en eet met kleurrijke salade. En zet de andere dag edamame bonencurry met granen naar keuze op tafel. Geniet ervan en voel je goed!
Servings 4

Ingrediënten

  • 400 gr diepvries edamame bonen
  • 2-3 el tomatenpuree
  • Ui, knoflook en gember naar smaak
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 2 laurierblaadjes optioneel
  • 2 el olie
  • Kurkuma- en kerriepoeder naar smaak
  • 100 ml kookroom
  • 2 el maïzena
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng de kurkuma- en kerriepoeder met kookroom en zet opzij.
  • Hak de ui, knoflook en gember.
  • Verwarm de olie en fruit de gehakte ui, knoflook, gember en komijn. Fruit de laurierblaadjes ook mee.
  • Schep de tomatenpuree en edamame bonen erdoor en roerbak ze enkele minuten.
  • Voeg het kurkumamengsel, zout en de peper toe en giet een glas warm water erover.
  • Laat de curry koken tot de bonen gaar zijn. (Deze diepvriesbonen hebben een korte kooktijd, kook niet te lang en behoud voedingsstoffen).
  • Serveer de warme edamame bonencurry met (basmati)rijst, bulgur of quinoa. Geniet ervan en blijf fit!

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt