Edamame bonencurry

Wil jij je energiek voelen ook als je minder calorieën eet? Dat is supersimpel: voeg edamame of andere groene eiwitten aan je maaltijden toe. En combineer ze altijd met granen die je lekker vindt. Dan krijg je alle alfa-aminozuren ofwel energieboosters binnen die je nodig hebt. Skip nooit koolhydraten van het menu en haal minstens 40% van totale calorieën daaruit. Kook ene dag een feestelijk eenpans- eiwitrijkgerecht en eet met kleurrijke salade. En zet de andere dag edamame bonencurry met granen naar keuze op tafel. Geniet ervan en voel je goed!
Servings 4
Ingrediënten
- 400 gr diepvries edamame bonen
- 2-3 el tomatenpuree
- Ui, knoflook en gember naar smaak
- 1 tl komijnzaadjes
- 2 laurierblaadjes optioneel
- 2 el olie
- Kurkuma- en kerriepoeder naar smaak
- 100 ml kookroom
- 2 el maïzena
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng de kurkuma- en kerriepoeder met kookroom en zet opzij.
- Hak de ui, knoflook en gember.
- Verwarm de olie en fruit de gehakte ui, knoflook, gember en komijn. Fruit de laurierblaadjes ook mee.
- Schep de tomatenpuree en edamame bonen erdoor en roerbak ze enkele minuten.
- Voeg het kurkumamengsel, zout en de peper toe en giet een glas warm water erover.
- Laat de curry koken tot de bonen gaar zijn. (Deze diepvriesbonen hebben een korte kooktijd, kook niet te lang en behoud voedingsstoffen).
- Serveer de warme edamame bonencurry met (basmati)rijst, bulgur of quinoa. Geniet ervan en blijf fit!