Duitse salade

Duitse salade

Laten we meefeesten met onze oosterburen op 3 oktober, “Tag der Deutschen Einheit”. Natuurlijk met hun nationale kleuren die hun eenheid symboliseren. Wat dacht je van een Duitse salade maken met klassieke zwart, feestelijke rood en de zonnige geel. En wie zegt dat zwart eten niet goed is?
Zwarte bonen barsten van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Ze maken je darmen blij en daar begint de echte gezondheid. Combineer die wonderbonen met andere vitaminebommen en krijg alle nutriënten binnen. Heb je geen zin in koude salade, deze Duitse salade smaakt warm ook lekker.
Gang Bijgerecht, Salade
Servings 4

Ingrediënten

  • 150 gr gedroogde zwarte bonen
  • 250 gr rode tomaten
  • 500 gr aardappelen
  • Bouillonblokjes
  • ½ el kurkumapoeder
  • 3-4 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Voorbereiding:

  • Spoel de gedroogde bonen en week ze de hele nacht in ruim water. Ververs het water en breng ze aan de kook met laurierblaadjes en zout naar smaak.
  • Giet de bonen af, gooi het eiwitrijke vocht niet weg en gebruik het voor een soep of curry.
  • Schil, was en snijd de aardappelen en kook ze met 1 kopje water waarin bouillonblokjes zijn opgelost.
  • Maak een dressing van de olie, azijn en peper.

Bereiding

  • Maak een zwarte salade door wat dressing over de gekookte/afgegoten bonen.
  • Was en snijd de tomaten, meng wat dressing erdoor en je hebt een rode salade.
  • Meng wat olie of dressing door de gekookte aardappelen en de gele salade is klaar.
  • Een beetje vet is nodig voor de opname van kleurrijke antioxidanten.
  • Maak een Duitse vlag zoals op de afbeelding en kijk met een trotse blik naar jouw Duitse vlag creatie.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt