Drie kleuren hartige cake

Drie kleuren hartige cake

Eet duurzaam en feest mee met trotse India! Maandag 15 augustus viert het land haar onafhankelijkheid van 75 jaar. En genieten van de onafhankelijkheidskleuren staat centraal op deze speciale dag. Dat zijn ook de gezonde kleuren zoals in deze gestoomde driekleuren hartige cake. Deze variatie op de oorspronkelijke Zuid-Indiase idli-concept is rijk aan vegan eiwitten. Serveer er lekkere curry, chutney & salade bij en maak hiervan een volwaardige maaltijd. Draag een steentje bij aan een beter milieu en vier Indiase vrijheid.

Ingrediënten

  • 200 gr parboild rijst
  • 100 gr witte urid linzen
  • 1 tl fenegriekzaadjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2-3 el wortelpuree
  • Zout & peper naar smaak
  • 2-3 el groene groentepuree
  • 3 el citroensap
  • 2 el olie
  • tl baksoda
  • Extra bakpoeder als het beslag niet gefermenteerd is

Instructies

  • Spoel de rijst en linzen, voeg fenegriekzaadjes toe en week ze de hele nacht in ruim water. Spoel ze daarna, voeg zout en pureer ze met 100 ml water.
  • Voeg zout toe en laat dit beslag ongeveer 20 uur op een warme plek fermenteren.
  • Heb je geen zin of tijd om te fermenteren, dan gebruik je extra bakpoeder.
  • Verdeel het beslag in 3 delen en maak idli’s om de beurt in een rechthoekige schaal of in aparte stoompannen.
  • Zo maak je originele witte hartige cake: idli
  • Bestrijk een schaal met olie.
  • Verwarm water in een stoompan.
  • Meng ½ tl baksoda met daarover 1 el citroensap door het beslag. Klop tot een luchtig beslag en verdeel het in bestreken schaal.
  • Stoom de witte idli ongeveer 15 minuten.
  • Voor de oranje cake verwarm je wat olie in een kleine koekenpan. Voeg paprikapoeder en de wortelpuree, fruit dit enkele minuten en laat afkoelen.
  • Meng de oranje puree erdoor ga verder net als punt 6,7,8 en 9.
  • Verwarm een scheut olie in een andere pan en fruit de groene puree. Laat deze afkoelen en ga verder met de groene cake net als de witte en oranje.
  • Laat ze goed afkoelen, maak ze alle kanten los met een mes en haal ze uit de schaal. Serveer er een lekkere saus of curry bij.
  • Maak er een Indiase vlag van, zet in het midden een steranijs(chakra: de wiel van wet).

Notities

Nu heb je een driekleuren hartige cake met bovenaan de saffraan kleur die staat voor de moed en vrijgevige hindoes die aan goden offeren.
De zuivere witte vlagkleur is ontworpen voor de eerlijkheid en vrede tussen alle geloven.
Groen vertegenwoordigt de prachtige natuur met groei en welvaart van het land.

Laten we de natie salueren!

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol