Veelzijdig Vega

Delicious dahl

Linzenschotel

Waarom willen we chips en snoepjes eten als we ons niet happy voelen? Weten we ook dat dit zogenaamde emotie-eten funest is voor onze gezondheid. Als we op vaste tijden vezelrijke maaltijden eten, hebben we daar geen behoefte aan. Eet voedzaam comfort food zoals dahl en voel je vitaler. Delicious dahl is een vegan Indiaas gerecht gemaakt van linzen, tomaten en specerijen.
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr gele spliterwten = dahl: linzen in het NL
  • 150 gr tomatenblokjes
  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 2 centimeter gember
  • 1-2 el olie
  • 1-2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Koriander/peterselie naar smaak

Instructies

  • Was de spliterwten en week ze in voor 5-6 uur. Rasp de gember, pel de ui/knoflook en snipper ze. Hak de koriander of peterselie.
  • Breng de linzen na inweek tijd met 500 ml schoon water aan de kook. Voeg de gemberrasp, het zout, laurierblaadjes & kurkumapoeder toe en kook de linzen op laag vuur. Schep het schuim uit of voeg 1 el olie toe.
  • Verwarm de olie in een andere pan terwijl de linzen koken en fruit daarin de komijnzaadjes, fijngehakte uien en knoflook 3-4 minuten. Strooi paprikapoeder erin, schep de blokjes tomaten erbij, verwarm ze en voeg deze kruidenmix toe aan de gekookte linzen.
  • Voeg garam masala en koriander naar smaak toe en geniet van delicious dahl met rijst of brood naar smaak.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt