Veelzijdig Vega
Dahi bhalla (vada)

Delhi dahi bhalla (vada)

Wie houdt er niet van de verfijnde veelzijdige Indiase smaken? Onlangs ben ik naar dit kleurrijke land geweest en ik heb daar weer nieuwe kookinspiraties opgedaan. Op mijn blog staan veel Indiase recepten en komende tijd deel ik ook vaker nieuwe recepten met jou. Vandaag lees je hoe je op een makkelijke manier Delhi dahi bhalla maakt. Dit is een eiwit- en vitaminerijk gefrituurd snack gemaakt van twee soorten linzen.
Keuken Indiaas

Ingrediënten

  • 100 gr mung linzen
  • 100 gr urid linzen
  • 2 cm gember
  • Zout en peper naar smaak
  • ¼ tl baksoda
  • Olie om te frituren
  • Griekse yoghurt voor sausje

Instructies

  • Gebruik de gedroogde linzen zoals op de afbeelding onderaan. Was de linzen goed en week ze de hele nacht in halve liter water. Giet ze de volgende dag af voeg 1 kopje water toe en maal ze in de keukenmachine.
  • Verplaats de gemalen linzen in een ruime kom en laat ze minimaal ½ uurtje rusten. Klop ze daarna ongeveer 5 minuten aan één kant (kloksgewijs) voor een luchtig beslag. Voeg het zout, de peper en baksoda toe.
  • Verhit de olie in een frituurpan en bak de bhalla’s net als oliebollen op middelmatige vuur. Je kunt ze lekker als crispy snack met een sausje eten of er dahi bhalla van maken.
  • Voor deze magere versie week je de bhalla’s eerst even in warm water. Na 15 minuten haal je ze eruit, druk ze voorzichtig tussen de handpalmen om de olie en water eruit te knijpen. Leg ze in een schaal en maak een sausje van de yoghurt.
  • Dahi is yoghurt in Indiase taal, dus je maakt een sausje door yoghurt goed te kloppen. Maak de yoghurt iets dunner met water en voeg zout en peper toe. Schenk de yoghurtsaus over bhalla’s en je gezonde snack is ready toe eat. Lekker met pilav. Enjoy!

Notities

Mung linzenUrid linzen
Het is niet echt nodig om twee soorten linzen te mengen. Je kunt ook één van deze linzen gebruiken om de heerlijke Delhi dahi bhalla's te maken.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt