Curry's en groenteschotels

Kleurrijke curry’s & groenteschotels

Denk je aan curry dan denk je meteen aan de wereldberoemde keuken van India. Dit is ook het land waar de oorsprong van dit kleurrijke gerecht ligt. Het woord curry is afgeleid van ‘kari’, het betekent saus in Indiase dialect Tamil. In de 18e eeuw brachten Britten & Surinamers de klassieke curry concept naar Europa. Sindsdien is dit aromatische gerecht over de hele wereld populair in diverse varianten. 

Tegenwoordig zijn veel andere landen ook bekend om hun eigen milde of pittige curry. Op dit blog vind je veel authentieke Indiase curry’s & groenteschotels omdat ik het geheim van de Indiase keuken ken. Evengoed deel ik groenteschotel recepten uit verschillende werelddelen ook met jou. Want gevarieerd, gezond en kleurrijk koken zonder veel rompslomp is een Veelzijdig Vega kenmerk.

Prikkel je zintuigen met de kleurrijke curry’s & groenteschotels

Vezelrijke spruitjesschotel

Vezelrijke spruitjesschotel

Voed je darmen goed en je hebt geen medicijnen nodig. Hoe zit dat? Het grootste ...
Aloo palak

Aloo palak

Volhouden met een gezonde eetgewoonte doe je zo! Breng allereerst variatie in je maaltijd. Kook ...
Nederlandse vegan maaltijd

Nederlandse vegan maaltijd

Duurzaamheid en eenvoud zijn de belangrijkste woorden in de typische Nederlandse keuken. Van eigen bodem ...
Groentecurry 3x anders

Groentecurry 3x anders

Groenten zijn gezond en die eet je om fit, mooi en slank te blijven. Hoe ...
Surinaamse roti

Surinaamse roti

Is het wereldberoemde platbrood: roti oorspronkelijk Hindoestaans, Indiaas, of Surinaams? Waar komt de naam roti ...
Romige witlofschotel

Romige witlofschotel

Waarom is de witlof zo blank en hoe blijft die na het koken ook zo ...
Meiraap curry

Meiraap curry

Beleef jij dit schitterende seizoen al of heb je wat lente inspiratie nodig? Vergeet ook ...
Groene curry

Groene curry

Ga deze Pasen voor geweldige groen en leef in harmonie met dit seizoen. Deze rustgevende ...
Palak dahl

Palak dahl

Voor een goede stoelgang heb je per dag 30 tot 40 gram vezels nodig. Die ...