
Kleurrijke curry’s & groenteschotels
Denk je aan curry dan denk je meteen aan de wereldberoemde keuken van India. Dit is ook het land waar de oorsprong van dit kleurrijke gerecht ligt. En het woord curry is afgeleid van ‘kari’, het betekent saus in Indiaas dialect Tamil. In de 18e eeuw brachten Britten & Surinamers de klassieke curry concept naar Europa. Sindsdien is dit aromatische gerecht over de hele wereld populair in diverse varianten.
Tegenwoordig zijn veel andere landen ook bekend om hun eigen milde of pittige curry. Op dit blog vind je veel authentieke Indiase curry’s & groenteschotels omdat ik daarmee opgegroeid ben en het geheim van de Indiase keuken ken. Evengoed deel ik groenteschotel recepten uit verschillende werelddelen ook met jou. Want gevarieerd, gezond en kleurrijk koken zonder veel rompslomp is een Veelzijdig Vega kenmerk.
Prikkel je zintuigen met de kleurrijke curry’s & groenteschotels

Meiraap curry
Lees verder

Groene curry
Lees verder

Venkelschotel
Lees verder

Sperziebonen Mexicaanse stijl
Lees verder

Dahl makhani
Lees verder

Auberginepuree (baingan bharta)
Lees verder

Broccolischotel
Lees verder

Haricots verts met friet
Lees verder