Veelzijdig Vega

Curry’s | Groenteschotels

Denk je aan curry dan denk je meteen aan de wereldberoemde keuken van India. Dit is ook het land waar de oorsprong van dit kleurrijke gerecht ligt. In de 18e eeuw brachten Britten & Surinamers de klassieke curry concept naar Europa. Sindsdien is dit aromatische gerecht over de hele wereld populair.

Tegenwoordig zijn veel andere landen ook bekend om hun eigen milde of pittige curry. Op dit blog vind je veel authentieke Indiase curry’ s omdat ik daarmee opgegroeid ben en het geheim van de Indiase keuken ken. Evengoed deel ik groenteschotel recepten uit verschillende werelddelen ook met jou. Want gevarieerd, gezond en kleurrijk koken zonder veel rompslomp is een Veelzijdig Vega kenmerk.

Prikkel je zintuigen met de zalige curry’s & groenteschotels

Spinazieschotel

Snelle spinazieschotel

Deze snelle spinazieschotel is gebaseerd op het Indiaas gerecht palak paneer. Paneer is een milde ...
Lees verder
Wortels-doperwtencurry

Wortels-doperwten curry

De gouden combinatie van wortels en doperwten met aardappelpuree is een bekend gerecht sinds onze ...
Lees verder
Aloo matar curry

Aloo matar curry

Weet je dat je helemaal geen kerriepoeder nodig hebt om een heerlijke curry te maken? ...
Lees verder
Pompoenpuree

Pompoenpuree

Met de seizoenen eten is smaakvoller, minder belastend voor het milieu en goedkoper. Omdat lokaal ...
Lees verder
Punjabi curry met vegan balletjes

Punjabi curry met vegan balletjes

Plantaardig eten is populair, gezond, diervriendelijk en goed voor het milieu. NOS journaal 14-8-2019 meldt: ...
Lees verder
Sperziebonencurry

Sperziebonen curry

De eerste gedachte aan curry doet je vast denken aan India. De oorsprong van dit ...
Lees verder
Aan het laden...