Cranberrysaus

Cranberrysaus

Wist jij dit over de schitterende besjes? In de herfst veroveren cranberries de duinen van ons bijzonder eiland Terschelling. Ooit groeiden ze alleen in Noord-Amerika en zo werden ze Terschellingen cranberries. Lekker dichtbij is in ons voordeel want zo kunnen we genieten van het ecologisch natuurproduct.
Wat kun je doen met deze schattige en supergezonde bessen? In ieder geval niet rauw eten en lang koken is ook niet nodig. Maak een cranberry saus met vitaminebehoud op een supersimpele manier. Boost jouw immuunsysteem en wees de plukkers dankbaar voor het harde werk.
Gang Bijgerecht

Ingrediënten

  • 150 gr cranberry’s
  • 1 appel
  • 2-3 el suiker
  • Snufje zout
  • 2-3 kruidnagels
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 50 ml water

Instructies

  • Schil en snijd de appel in stukjes en schep in een sauspan.
  • Voeg de gewassen cranberry’s, kruidnagels, kaneel, snufje zout, suiker en water toe.
  • Laat ze op laag vuur 10-15 minuten pruttelen.
  • Pureer de inhoud en de lekkere cranberry saus is klaar.
  • Maak hiermee de soep feestelijk of voeg aan een dessert toe.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt