Couscous

Couscous

Elke vrijdag samen uitgebreid eten hoort bij de gastvrije Marokkaanse cultuur. En daarbij mag hun nationale gerecht: couscous niet ontbreken. Na de wekelijkse gebedsbijeenkomst komen familie en vrienden bij elkaar en ze genieten van goedgevulde tajine met couscous.
Dit basis graan van Marokko: couscous stomen ze officieel in de slowcooker: een aardewerken kookpot die tajine heet. En in Nederland maken we heerlijke couscous in een gewone pan. Probeer dit simpele recept en het licht verteerbare gerecht is in 10 minuten klaar.
Porties 4

Ingrediënten

  • 300 gr biologische couscous
  • 300 ml kokend water
  • 2-3 el olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Koriander of andere groene kruiden naar smaak

Instructies

  • Doe de couscous in een pan en meng het zout erdoor.
  • Giet erover olie en kokend water, meng het door elkaar en zet de deksel op de pan.
  • Laat de couscous ongeveer 10 minuten wellen, roer daarna couscouskorrels los met een vork.
  • Breng dit Marokkaanse graan op smaak met fijngesneden koriander of andere verse kruiden die je lekker vindt.
  • Eet deze graanschotel met een groenten naar keuze of gewoon met Marokkaanse tajine en geniet samen.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol