Couscous salade

Zeg bye bye tegen de winterse stamppot en een goedgevulde soep. De zomer is in de lucht en wat smaakt dan het lekkerst? Een frisse & fleurige kost zoals deze couscous salade. Het is gemaakt van licht verteerbare fijne tarwe graankorreltjes die in de Noord Afrikaanse keuken heel populair zijn. Deze nationale graan van o.a. Marokko is snel klaar en veelzijdig in gebruik. Verwerk het in een zomerse salade en geniet van deze verrukkelijke combinatie.
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr biologische couscous
  • 200 gr wortelrasp van bospeen
  • 300 ml gekookt water
  • 2 sinaasappels
  • 100 gr rozijnen
  • Handjevol veldsla
  • 3-4 el walnootolie
  • Zout en peper

Instructies

  • Doe de couscous en rozijnen in een hittebestendige schaal, strooi wat zout erover en giet er 300 ml gekookt water in. Zet de deksel op de schaal en laat ze 10 minuten wellen.  
  • Voeg de wortelrasp, de olie en peper aan het couscousmengsel toe, roer de inhoud met een vork en laat dit afkoelen.
  • Schil en snijd sinaasappels in kleine stukjes en schep ze in een ruime saladeschaal. Meng alle ingrediënten door elkaar en geniet van deze couscoussalade als lunchgerecht of avondmaaltijd in de buitenlucht.
    Zo simpel kan koken zijn.

Leave a Comment