Veelzijdig Vega

Courgette lasagne

Courgette lasagne

Hou je van Italiaans eten en mag je geen gluten of andere deegwaren? Geen paniek want een zalige lasagne kun je ook zonder lasagnebladen maken. Op deze manier krijg je minder calorieën en meer vitamines binnen. Verwen je kinderen eens met mini lasagnes. Neem een paar kleine ovenschalen, doe de ingrediënten erin. Zet die schalen in de oven, laat je huis vullen met verleidelijke geuren en geniet samen.
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • Olie om de gril te bestrijken
  • 100 gr geraspte kaas

Voor de saus

  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • Zout en peper

Instructies

  • Was de courgettes en snijd er dunne plakken van. Bestrijk de grillpan met olie en gril de cougetteplakjes beide kanten. (Let op: olie hoeft niet op elk courgetteplakje, alleen op de grilpan). Gebruik je de Elektrische gril, bestrijk dan het bakpapier met een beetje olie en gril de courgettes daarop.
    Gegrilde courgette
  • Zo maak je een snelle saus: Hak de ui & knoflook , fruit ze glazig en voeg tomatenblokjes toe. Haal de pan van het vuur en meng de crème fraîche, de rozemarijn, zout en peper erdoor. Is de saus te dik, maak deze dan iets dunner met een beetje gekookt water.
  • Verwarm de oven op 180 graden. Bouw de lasagne door eerst een laagje saus en dan de courgetteplakjes in een ovenvaste schaal te leggen. Herhaal dit een paar keer en bestrooi geraspte kaas erboven op. Bak de lasagne 20-25 minuten op 180 graden.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt