Courgette curry

Curry

Voorkom maagklachten en eet licht verteerbare maaltijden. Lock down door Corona houdt je binnen, veel zitten en minder bewegen heeft een grote impact op je gezondheid. Natuurlijk kun je binnenshuis actief blijven door yoga, hometraining of andere activiteiten.
Toch is het goed om nu zoveel mogelijk licht verteerbare darmvriendelijke gerechten te eten. Maak een courgette curry, verbeter je spijsvertering en waan je in het geurige India.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui + 2 cm gember
  • 300 gr tomatenblokjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl mosterdzaadjes
  • 2 el olie
  • 300 ml warm water

Instructies

  • Snijd de geschilde en gewassen ui, gember en courgettes.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de mosterdzaadjes. Voeg fijngehakte uien/gember en fruit ze 2-3 minuten.
  • Voeg het kurkumapoeder en courgetteblokjes toe en roerbak ze een paar minuten.
  • Giet er 150 ml water over en laat de groente in een gesloten pan garen. Meng ten slotte de tomatenblokjes, chilipeper en garam masala erdoor.
  • Verwarm de courgette curry en dien deze Indiase specialiteit op met rijst, roti of naan.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt