Chocoladecake

Chocoladecake

“Wat er niet aankomt, hoeft er ook niet af” en je mag gerust 2 plakken van deze chocoladecake eten. Deze cake is geen dikmaker en dat weet je gauw als je verder leest. In ieder geval zit er geen boter in die rijk is aan verzadigde vetten. De slechte vetten laten LDL cholesterol stijgen en de kans op overgewicht en obesitas is dan groot. Eet en snack daarom gezond met gezonde vet, word blij van eigengemaakte chocoladecake. Krijg een energieboost en kom geen grammetje aan.

Ingrediënten

  • 150 gr fijne tarwe/volkorenmeel
  • 75 gr magere kwark op kamertemperatuur
  • 125 gr suiker
  • 2 el kokosrasp
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1-2 scheplepels melk op kamertemperatuur
  • 3 el gesmolten ghee
  • Snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 1 el citroensap
  • Aardbeien als garnering

Instructies

  • Klop eieren met suiker ongeveer 2 minuten, voeg kwark en gesmolten ghee toe en meng het goed.
  • Zeef het meel en cacaopoeder en meng het zout, bakpoeder en kokosrasp erdoor.
  • Verwarm de oven op 170 °C en bestrijk de cakevorm met boter.
  • Voeg geleidelijk het meelmengsel door de vochtige ingrediënten en maak een beslag met behulp van melk.
  • Voeg als laatste baksoda met citroensap erover om het te activeren en meng het tot een schuimig beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en schuif deze in de voorverwarmde oven.
  • Bak de chocoladecake ongeveer 45 minuten. Check de cake met een saté prikker of deze droog uitkomt en laat deze afkoelen.
  • Garneer de cake met verse aardbeien en smullen maar.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt